Is bamboetextiel goed voor kindjes met allergieën?

Een groot voordeel van bamboe zijn de natuurlijke antibacteriële eigenschappen. Bamboe kan op natuurlijke wijze groeien zonder dat er pesticiden of meststoffen aan te pas komen. Dankzij een voortdurende antibiose in bamboe en bamboegaren ontstaat een unieke weerstand tegen ongedierte, bacteriën en schimmels. Daarom is bamboe als grondstof voor textiel de gedroomde oplossing voor de hypergevoelige huid van baby’s.

Mag ik bamboetextiel wassen op 60°C?

Nee, wassen op 60° is afgeraden omdat de bamboevezel dan stuk gaat. Bezorgd over hygiëne? Weet dan dat bamboetextiel van nature antibacterieel is. Hierdoor krijgen bacteriën nauwelijks een kans en kan je het textiel dus perfect hygiënisch houden door het te wassen op 40°C. Drogen in de droogtrommel mag, maar enkel op lage temperatuur. Artikels met vulling (zoals winterslaapzak) mogen niet in de droogtrommel. U laat deze best plat drogen, niet hangend.

Hoe lang bedraagt de levertermijn?

Het pakje wordt in België en Nederland binnen de 5 werkdagen geleverd. In andere Europese landen geldt een levertermijn van 5-10 werkdagen. 

Kan ik een bestelling terugsturen?

Onze verkoopvoorwaarden vind je hier onderaan de pagina bij 'algemene voorwaarden'.

Vind je niet wat je zocht?

Neem dan gerust contact met ons op via [email protected]